top of page

VEILING

Hoe kan jij kopen op de veiling?

 

Alle werken zijn te bezichtigen tijdens de Expo (Martin van Blerk Gallery, Mechelsesteenweg 28, 2018 Antwerpen – 9 tot 12 juni 2021 telkens van 14u00 tot 20u00).

Er is een gedrukte en online catalogus beschikbaar.

 

 

Je biedt live in de Expo-ruimte op 13 juni.

 

De live veiling vindt plaats, onder de op dat moment geldende Covid-19 maatregelen.

Indien de omstandigheden het niet toelaten, wordt er ten volle gefocust op de online veiling.

 

De Expo-ruimte opent om 14u00, om 15u30 start de veiling. Als koper dien je je, vooraf de veiling, te registreren. Na registratie ontvang je een biednummer. Dit biednummer toon je aan de veilingmeester, als het werk aan jou wordt toegewezen. Bij afhaling van het werk vermeld je dit biednummer.

 

Elk werk wordt afzonderlijk geveild. De instelprijs van het werk wordt in samenspraak met de kunstenaar/verkoper bepaald. De biedingen stijgen met 10% van de instelprijs.

Een voorbeeld: een werk is ingesteld aan 200€, het volgende bod is 220€, 230€, enz

 

 

Je doet een schriftelijke bieding.

 

Je kan niet aanwezig zijn en je geeft opdracht om te bieden.

 

Tijdens de tentoonstellingsdagen zijn er aankoopformulieren ter beschikking.

Je kan deze ter plaatse invullen. Ook via de webstek is het mogelijk een schriftelijk bod uit te brengen. Schriftelijke biedingen starten aan de minimum instelprijs.

De minimum instelprijs is vastgesteld in samenspraak met de kunstenaar/verkoper van het werk.

De curator van de veiling zal het werk voor jou aan een zo laag mogelijke prijs proberen te verwerven.

Als er op een werk één (of meerdere) bieding(en) is/zijn uitgebracht,

wordt dit bij middel van een stip naast het werk kenbaar gemaakt.

Dit zowel in de Expo-ruimte als op de webstek.

De schriftelijke biedingen eindigen op zaterdag 12 juni om 18u00

Zijn er op een werk meerdere schriftelijke biedingen, dan wordt enkel rekening gehouden met het hoogste schriftelijk bod. De andere bieders worden hiervan op de hoogte gebracht.

Een voorbeeld: een bod is ingesteld aan 200€, je brengt een schriftelijk bod uit van 400€. Indien er geen andere bieders zijn dan heb je het werk aan 200€. Is er een 2de bieder die tot 280€ biedt, dan krijgt je het werk aan 300€.

 

 

Je doet een telefonische bieding.

 

Je kan niet aanwezig zijn op de veiling en jij geeft de curator opdracht om je te contacteren tijdens de veiling.

 

Tijdens de tentoonstellingsdagen vul je het voorbestemd formulier in. Dit kan ter plaatse, via de webstek of via mail. Je wordt tijdens de veiling door een medewerker opgebeld. Deze informeert je over de andere biedingen: schriftelijke, telefonische of online biedingen. Indien je mee wenst te bieden zal de medewerker een bod voorstellen waarop je met ja of nee antwoordt.

 

Je biedt op de online veiling.

 

De online veiling wordt gehouden via Jitsi. Via deze kan je de volledige veiling volgen. Je registreert je vooraf, hetzij tijdens de tentoonstellingsdagen, via mail of de webstek. Je doet dit voor zondag 13 juni om 14u00. Je ontvangt een uniek biednummer waarmee je je in de meeting/veiling https://meet.jit.si/ArtsforPapaJos registreert. Bieden tijdens de online veiling gebeurt via de chatfunctie. 

bottom of page